Claudia Lotti

Als vijfjarig meisje begon Claudia met vioolspelen. Het was het begin van een leven vol muziek. Op haar dertiende ontdekte ze bij het Noord-Hollands Jeugd Orkest (NHJO) het plezier van orkestspel. Ze genoot ervan om als puber met leeftijdsgenoten de prachtigste symfonische stukken te kunnen instuderen en uitvoeren en was dan ook jarenlang lid van dit orkest.


Ondanks dat Claudia altijd met veel plezier viool speelde, besloot ze na de middelbare school niet naar het conservatorium te gaan, maar Muziekwetenschap te gaan studeren in Utrecht. Tijdens deze studie behaalde ze bovendien haar Pabo-diploma en werkte ze een aantal jaar deeltijd in het basisonderwijs. Al die tijd bleef het orkestleven lonken. Tijdens haar studietijd speelde Claudia bij verschillende orkesten, met het Utrechtsch Studenten Concert (USConcert) als vaste basis. Bij zowel het NHJO als het USConcert was ze concertmeester. Ze maakte met het USConcert zeven tournees door heel Europa (en Marokko). Daar speelde ze met orkestgenoten ook in verschillende kamermuziek-bezettingen en een nieuwe passie was geboren!

 

Momenteel combineert Claudia haar beide studies in haar baan op de educatieafdeling van Het Koninklijk Concertgebouw. In de jaren hiervoor werkte ze al in de muziekorganisatie bij GE#sharp artists events, waar ze onder andere voor Holland Baroque Society de educatieprojecten coördineerde. Ook het Colora Kwartet maakt dankbaar gebruik van al Claudia's kwaliteiten. Want niks is handiger dan een eerste violiste die niet alleen kan musiceren, maar ook kan organiseren!