Jojanneke (1986) is cello gaan spelen omdat er een wachtlijst voor de vioollessen bestond, en heeft daar nooit een seconde spijt van gehad. Met haar moeder, die pianolerares is, en haar zusje op de viool vormde zij toen zij zeven jaar oud was haar eerste ensemble, waar er later meer van zouden volgen.


Na het Domstad Jeugdorkest en het Entrée Orkest volgde het Utrechtsch Studenten Concert, waar zij de drie andere kwartetleden ontmoette, en waar zij verschillende bestuursfuncties bekleed heeft. Naast het Colora Kwartet speelt Jojanneke ook in het Van Yperenkwartet en in het Anna Pianotrio.


Jojanneke heeft haar studies Klassieke Talen en Duitse Taal & Letterkunde beide in 2009 afgerond en is daarna 15 maanden gaan reizen in Azië en Zuid-Amerika. Na werkzaam te zijn geweest bij de culturele stichting Bedrijfs Cultureel Abonnement en als Manager Sales & Corporate Relations bij Schouwburg Almere, werkt zij nu als adviseur bij Van Dooren Advies. Met haar altijd stabiele cellospel zorgt Jojanneke voor de perfecte muzikale basis waarboven de andere leden van het Colora Kwartet heerlijk kunnen spelen!


Jojanneke van de Weetering