Toen Marianne nog geen vijf jaar oud was, wist ze het tot verbazing van haar omgeving al: vioolspelen moest en zou haar hobby worden. Ze mocht op les en beleefde veel plezier aan het spelen van stukken die speciaal voor viool geschreven waren. Samen muziek maken vond ze maar niks, ze raakte er maar van in de war als er iemand ineens door haar heen ging spelen! Dit veranderde compleet toen ze op de middelbare school in aanraking kwam met het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO). Niet alleen speelde ze met veel plezier in dit orkest, ook leerde ze steeds meer de lol van het spelen in kleinere bezetting kennen door mee te doen aan allerlei kamermuziekprojecten. Aan het eind van de middelbare school nam ze deel aan het Orlandofestival en sindsdien is haar grote liefde voor kamermuziek nooit meer verdwenen.


Tijdens haar studietijd speelde Marianne bij het Utrechtsch Studenten Concert (USConcert), waar ze veel mensen leerde kennen met eenzelfde passie voor kamermuziek. Jarenlang was ze lid van het Nikoskwartet, waarmee ze onder andere heeft gespeeld in Istanbul, Tunesië en Namibië. Ook won ze met dit kwartet het Entree Kamermuziekconcours 2006 in de kleine zaal van het Concertgebouw.


Nu Marianne haar studies Nederlands en Wiskunde heeft afgerond en voor de klas staat als docente Nederlands op een scholengemeenschap in Amersfoort, is ze erg blij dat ze ook na haar studietijd door kan blijven gaan met het maken van kamermuziek. Ze is met haar jarenlange ervaring als tweede violiste in een strijkkwartet een aanwinst voor het Colora Kwartet!


Marianne Hoksbergen